• 06-39617947
  • info@trimsalon4paws.nl

Behandelingen

Wassen

De huid en vacht wordt gereinigd met een shampoo die past bij de vacht van uw dier. Eventuele huid en vachtproblemen komen tijdens het wassen ook naar boven. Mocht u hier van op de hoogte zijn, meldt dit ons. Dan kunnen we een passende shampoo gebruiken om de huid te kalmeren of de vacht te voeden voor herstel.

Wij wassen met de shampoo’s van Jean Peau. Jean Peau heeft meerdere shampoo’s in het assortiment. Wij hebben een deel van dit assortiment standaard in de trimsalon. Niet altijd hebben wij dit assortiment voor de verkoop, maar wij kunnen dit altijd bestellen.

Tijdens het wassen wassen wij de eerste keer schoon. Dit betekent dat al het vuil en vet uit de vacht gewassen wordt. De shampoo doet op dit moment niets anders dan schoonmaken. Soms is het nodig om dit een tweede keer te herhalen.
Dan begint het verzorgende deel van de wasbeurt. De shampoo die het beste bij de huid en vacht van uw dier past wordt hiervoor gebruikt. Dit kan een shampoo zijn die de witte vacht weer goed wit maakt, of om een stugge vacht weer stug te maken en te houden. Deze wasbeurt wordt de shampoo echt gebruikt waar hij voor gemaakt is.
Na de verzorgende wasbeurt volgt vaak een conditioner. Ook deze kiezen wij uit aan de hand van de vacht van u hond. Niet altijd zullen wij een conditioner gebruiken, dit is per vachtsoort afhankelijk.

Drogen

Na het wassen drogen wij met een waterblazer of een staande föhn. Een waterblazer is een omgekeerde stofzuiger die heel hard lucht blaast. Zo blazen wij al het water uit de vacht. Bij rassen met veel onderwol komt er in dit stadium van de trimbehandeling ook veel losse onderwol mee.
Soms vinden honden de kracht van de waterblazer niet fijn, dan kiezen wij er voor om te kijken of het lukt als de waterblazer zachter is. Wij hebben er bewust voor gekozen om een regelbare waterblazer aan te schaffen, zo kunnen alle honden er op hun gemak aan wennen.
Mocht de waterblazer echt geen optie zijn, kunnen wij de föhn er nog bij pakken. Deze föhn is speciaal voor de trimsalon ontworpen en maakt minder geluid dan een mensen föhn.

Wij drogen de vacht volledig. Ieder plekje zal droog zijn om zo ook het beste resultaat neer te kunnen zetten.

Kammen en borstelen

Na het drogen gaan we uw dier kammen en borstelen. Ook dit is weer per vacht verschillend, en ook verschild dit met de borstels en kammen.
Door het drogen draait op sommige plekken de vacht in elkaar, of zitten er in de vacht kleine wolpluisjes die we er tijdens het kammen en borstelen uit halen. Voordat we verder gaan met de trimbehandeling en de vacht inkorten waar nodig is kammen en borstelen we het hele dier uit.
Honden met veel onderwol ontwollen we na het blazen ook hier nog een keer. Zo halen we zo veel mogelijk losse onderwol uit de hond.

Ontklitten

Soms kunnen wij de vacht nog redden als er klitten in zitten. Dit doen we door stukje voor stukje te borstelen en te kammen. Waar nodig snijden wij de klit door. Wij gaan niet ontklitten bij honden die vervild zijn. Dit is eigenlijk een vacht die al zo ver in de klit zit dat er helaas vaak maar één manier is en dit is scheren. Hierna borstelen en opnieuw opbouwen naar lengte is dan het enige geduld wat we moeten hebben.
Ontklitten is zeer intensief, voor ons als trimmers, maar ook zeker voor uw huisdier. Wij zullen er dan ook niet altijd voor kiezen om te gaan ontklitten, soms is scheren voor uw huisdier het beste.
Wij kiezen niet voor ons, wij kiezen het beste voor uw huisdier! Het welzijn van hem of haar staat bij ons hoog in het vaandel.

Knippen

Knippen, inkorten en uitdunnen vat ik graag voor u samen. Dit zijn termen die wij gebruiken als trimmers.

Knippen:
Het inkorten van de vacht met een rechte of een gebogen schaar. Deze techniek wordt veel gebruikt bij honden met een kroeshaarvacht. Kroeshaarvachten zijn de vachten die we veel zien bij de Poedels, Doodles en de Waterhonden.

Inkorten:
Bij inkorten hebben wij het over het knippen van de vacht op een natuurlijke manier. Hier gebruiken wij over het algemeen geen rechte schaar voor omdat dit altijd zichtbaar is. Bij het inkorten gebruiken wij zogenoemde effileerscharen. Door het gebruik van een effileerschaar kunnen wij de vacht zo knippen dat deze natuurlijk valt en dat er bijna niet te zien is dat er geknipt is in de vacht.

Uitdunnen:
Het uitdunnen gebruiken wij een andere soort effileerschaar voor. Deze heeft niet het zelfde effect als waar we hem voor gebruiken tijdens het inkorten. Met uitdunnen halen we echt knipjes haar weg waar het haar te dik en te vol is. Ook nu gebeurd dit dus op een manier waardoor het natuurlijk is en niet te zien is dat het geknipt is.

Plukken

Ruwharige honden verharen ook. Deze vachten verharen alleen net even wat anders. Dit haar zal niet uit zichzelf loslaten. Deze ruwharige vachten worden met de hand geplukt. Wij halen dan met de hand de oude vacht eruit. Hierdoor behoudt de vacht zijn kleur en structuur. We hebben 2 soorten plukvachten. De stripvacht en de plukvacht. Kiest u voor een stripvacht zal de vacht het hele jaar door er netjes en verzorgd uitzien. We halen dan eigenlijk alleen de lange plukken uit de vacht. Een interval van 12 tot 16 weken is dan noodzakelijk. Zit hier langer tussen zal het bijna onmogelijk worden om een stripvacht te laten staan. Dan zullen we helaas over moeten naar plukken.
Kiest u voor plukken, zullen we één keer in de zoveel maanden de vacht weg moeten plukken tot de onderwol.

Scheren

Al eerder is het genoemd. Scheren. Heel veel wordt er eigenlijk in een trimsalon ingekort doormiddel van scheren. Waarom? Omdat het voor het dier minder belastend is. Door te scheren halen we de overtollige vacht en snel en makkelijk van af. Na het scheren zal toch alles bijgewerkt en nagelopen worden en nageknipt. Scheerstreepjes zorgen we voor dat dit niet meer zichtbaar is.
Wij werken met diverse scheerkoppen en tondeuses. Zo hebben wij een scheerkop die bijna chirurgisch kaal scheert. tot 16 mm. Ook maken wij gebruik van opzetkammen waardoor we bijna alle gevraagde lengtes kunnen scheren.

1
Hallo,
Welkom op de website van Trimsalon 4 Paws, kan ik u ergens mee helpen?
Groetjes Kelly
Powered by